ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

Αγώνας για πραγματικές αυξήσεις. Όχι στην εκμετάλλευση, την φτώχια και την κοροϊδία!

Αγώνας για πραγματικές αυξήσεις

Όχι στην εκμετάλλευση, την φτώχια και την κοροϊδία!

 

Εξευτελιστική και εξοργιστική για τους εργαζόμενους ήταν η αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κατώτατο μισθό, ο οποίος παραμένει “παγωμένος” πάνω από μια δεκαετία. Τα 0,52  ευρώ μικτά αύξηση την ημέρα είναι η εξευτελιστική κοροϊδία που η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους.

Στηριγμένη πάνω στους νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τους οποίους ο κατώτατος μισθός δεν καθορίζεται από συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά αποφασίζεται από τον υπουργό Εργασίας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη μετά και τον νόμο Χατζηδάκη και τον νόμο για την ιδιωτικοποίηση και διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και συντάξεων.  

Την ίδια στιγμή, με το μπαράζ των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, το εργατικό εισόδημα κυριολεκτικά εξανεμίζεται.

Η επίκληση, από την κυβέρνηση της ΝΔ, των προβλημάτων που γέννησε η πανδημία είναι βαθιά υποκριτική  Το «πρόγραμμα στήριξης» των 40 δισ. ευρώ είχε κατεύθυνση και προορισμό  την εργοδοσία, ενώ δεκάδες κλάδοι της καπιταλιστικής παραγωγής όχι μόνο δεν μείωσαν κέρδη και τζίρους, αλλά εκτινάχθηκαν την περίοδο της πανδημίας.   

Το  εργατικό κίνημα  θα παλέψει για την κατάργηση όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου της ΝΔ, για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς σε σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική κυβέρνησης – αστικών κομμάτων – κεφαλαίου «περί ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας.

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 29/07/2021 - 17:45

Αγώνας για να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Αγώνας για να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Με την ψήφιση του βάρβαρου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει ένα μεγάλο βήμα στην διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεκάδες χιλιάδες παιδιά πετάγονται έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, για να αποτελέσουν φτηνό, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό. Με την  αναγνώριση της ισοτιμίας των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων ο Μητσοτάκης στέλνει πελατεία στους χρηματοδότες του.

Με το τωρινό νομοσχέδιο επιχειρεί να οικοδομήσει ένα σχολείο βαθιά ταξικό και διαφοροποιημένο, εξαρτημένο από την αγορά και τους χορηγούς, με την δικτατορία του διευθυντή, του αξιολογητή-επιθεωρητή και του υπουργείου, με καθηγητές άβουλους και φοβισμένους.

Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ, αυτή εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν περιμένουμε να γίνουν …κάποτε εκλογές για να καταργηθεί αυτό το έκτρωμα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Παλεύουμε εδώ και τώρα να μην εφαρμοστεί, να τον καταργηθεί, όπως και να καταργηθεί η ΕΒΕ, να περάσουν ειδικά φέτος όλα τα παιδιά φέτος στην Ανώτατη Εκπαίδευση!

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 29/07/2021 - 17:30

4ο Πολιτικό-Πολιτιστικό Φεστιβάλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας 29-30/7

4ο Πολιτικό-Πολιτιστικό Φεστιβάλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας 29-30/7

Εν μέσω πανδημίας το κεφάλαιο και η κυβέρνηση επιτίθενται στις λαϊκές κατακτήσεις. Επίθεση του κεφαλαίου σε όλα τα μέτωπα, με κυρίαρχη την εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας .

Αντιλαϊκά νομοσχέδια σε  εκπαίδευση, εργασιακά, ασφαλιστικά. Με ξεζούμισμα των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος συνολικότερα. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τα παράλια της Θεσπρωτίας πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας. Τόσα χρόνια αυξάνουν τα κέρδη τους και οι πολίτες αυτής της πόλης αναπνέουμε τα φουγάρα τους. Τόσα χρόνια ελεύθερη μετακίνηση εμπορευμάτων για τα κέρδη των καπιταλιστών άλλα φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας. Το 4ο φεστιβάλ μας εν μέσω οικονομικής κρίσης ευελπιστεί να συμβάλλει στην ανατροπή των σχεδίων του κεφαλαίου και στη διεύρυνση των κατακτήσεων μας. Σας καλούμε να συζητήσουμε και να οργανώσουμε μαζί αυτή τη μάχη.

Στο «Πάνθεον» (αυλή), 29-30/7

Πέμπτη 29 Ιούλη

 •  Προβολή ταινίας, 21.30: «Ακόμα και η βροχή»

Ένα ισπανικό κινηματογραφικό συνεργείο γυρίζει στη Βολιβία μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο, τα μέλη του όμως μπλέκονται στις τοπικές ταραχές που ξεσπούν για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης

 •  Μουσικό πρόγραμμα-Dj Set, 23:30

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο, μπαρ

Παρασκευή 30 Ιούλη

 •  Εκδήλωση 21:30: Συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση Λιμανιού-Παράκτιας ζώνης και όλων των δημόσιων αγαθών εν μέσω Πανδημίας

·         Γαλατάς Ζώης, περιφερειακός σύμβουλος ΑΡΠΗ    

·         Νίκος Ηλίας, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

·         Γιώργος Γοδέβενος, γραμματέας ΔΣ Εργ. ΕΓΝΑΤΙΑΣ

 

 •  Μουσικό πρόγραμμα-Dj Set, 23:30

Θα ακολουθήσει μουσική λαϊκή βραδιά τηρώντας τα μέτρα προστασίας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣCategories: ΕκδηλώσειςΔρασεις-Εκδηλωσεις: Δρασεις-ΕκδηλωσειςΗμερομηνία: 30/07/2021 - 23:30

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.Όχι στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Όχι στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η άθλια υπουργός Παιδείας έκαναν πάλι το "θαύμα τους". Με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής άφησαν έξω απ’ την τριτοβάθμια εκπαίδευση 27.000 μαθητές, 9.000 μαθητές περισσότερους από πέρσι! Το γεγονός ότι αυτά γίνονται σε μια χρονιά με υψηλότερες βαθμολογίες δείχνει ότι η προπαγάνδα περί αριστείας είναι συγκάλυψη για τους σκληρούς ταξικούς φραγμούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας τις συνταγές και τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, αλλά και των βιομηχάνων (ΣΕΒ, ΙΟΒΕ κλπ), πετάει έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Παράλληλα ενισχύει τους σχολάρχες κάθε είδους. Έτσι και αλλιώς τα παιδιά της πλουτοκρατίας μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πτυχίο πανεπιστημίου με τα λεφτά των γονιών τους. Οξύνει το φαινόμενο της κατηγοριοποίησης των σχολών, καθώς άλλες γίνονται απρόσιτες σχολές-ελίτ με κενές θέσεις και άλλες, από την περιφέρεια και τα παλιά ΤΕΙ, οδηγούνται στον μαρασμό και το πιθανό λουκέτο. Οξύνεται η αδικία και η λογική αποκλεισμού μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής χτυπάει ακόμα περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς. Ακολουθεί μια  βάρβαρη πολιτική ταξικών φραγμών για να μετατρέψει τη νεολαία σε φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, καύσιμη ύλη για το κεφάλαιο, για τα υπερκέρδη των αφεντικών της. Συνδέεται με το γεγονός ότι η ΝΔ κατεβάζει μέσα στο κατακαλόκαιρο ένα νομοσχέδιο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, που βάζει τους καθηγητές να ψάχνουν …χορηγούς, που επαναφέρει τον επιθεωρητή. Θέλει ένα φτηνό σχολείο της παπαγαλίας, της υποταγής, της αμορφωσιάς και των ταξικών φραγμών, υποταγμένο στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου συνολικά. Μακριά από τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, με τα εργασιακά δικαιώματα στο στόχαστρο.

Το μίσος της νεολαίας και του λαού θα τους πνίξει! Η κατάληξή τους θα είναι όπως και του άλλου Μητσοτάκη …στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας!

Απαιτείται να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Αυτό το αίτημα πρέπει να γίνει άμεσα σύνθημα κινητοποίησης για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, για όλο το λαό και το μαζικό κίνημα.

Αγώνας ενάντια στην πολιτική της ΝΔ, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ με στόχους:

 • Απόσυρση του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου Κεραμέως. Να καταργηθεί το αντιεκπαιδευτικό οπλοστάσιο της Κεραμέως, η πανεπιστημιακή αστυνομία και το αυταρχικό πλαίσιο για πανεπιστήμιο και το σχολείο, όλα μέτρα των μνημονίων που ψήφισαν ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων στην εκπαίδευση.   
 • Άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους του νέους σε όλες τις βαθμίδες της. Κατάργηση των εξεταστικών, οικονομικών και ταξικών φραγμών.
 • Ενιαίο δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο και δίχρονη προσχολική αγωγή που θα χωρά όλη τη γνώση όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς. Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση για όλους. Ρήξη με τη λογική των «άριστων», εκπαιδευτικών δικτύων.
 • Όχι στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών – σχολικών μονάδων. Καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων. Καμιά απόλυση.
 • Σύγχρονη γνώση, σφαιρική αντίληψη της επιστήμης, της φύσης και του ανθρώπινου πολιτισμού, την σύνδεση θεωρίας και πράξης ενάντια στο θρησκευτικό σκοταδισμό, στην λογική «ευέλικτων πακέτων γνώσεων»,  των «εξειδικεύσεων» και της «κατάρτισης».
 • Αύξηση του ελεύθερου χρόνου που θυσιάζεται στο κυνήγι των βαθμών και των εξετάσεων, ρυθμοί διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας με βάση παιδαγωγικά κριτήρια. Όχι στα σχολεία - εξεταστικά κέντρα.
 • Όχι στον αυταρχισμό, στις αποβολές, στις μειώσεις διαγωγών, στην αστυνομική αντιμετώπιση των μαθητών και του σχολείου.
 • Μόνιμη δουλειά με δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους και όλες ανεξάρτητα από την εκπαιδευτική βαθμίδα που έχουν τελειώσει.
Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 21/07/2021 - 17:30

ΔΤ ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 16-7-21 για κάθοδο Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο

Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: γόνος του αρχιαποστάτη Κωσταντίνου Μητσοτάκη. Οι Μητσοτάκηδες.... Μια οικογένεια που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας τα τελευταία 80 χρόνια εφαρμόζοντας πολιτικές υπέρ του κεφαλαίου, καταστρέφοντας το λαό. Η οποία είναι διαρκώς σε συνεχείς “μεταλλάξεις”, ευρισκώμενη πάντα και σταθερά στην υπηρεσία της κοινωνίας του κέρδους.

Ο λαμπρός αυτός πολιτικός άνδρας και Πρωθυπουργός της χώρας – ελέω πολιτικού “παραμυθιάσματος” του Ελληνικού λαού – μπορούμε να πούμε ότι είναι μια μετενσάρκωση της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ο Πρωθυπουργός της απόλυτης κοινωνικοπολιτικής αναλγησίας ακόμα και μέσα σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας, δεν πτοείται, δεν λυγίζει! Εφαρμόζει χωρίς καμία επαφή με το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική πολιτική, ένα σκληρότατο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα διακυβέρνησης. Επιγραμματικά αναφέρουμε τα έργα του:

 • διάλυση το 8ωρου και της εργατικής νομοθεσίας

 • διάλυση των συντάξεων και μεταφορά των επικουρικών ταμείων στα χέρια των αρπακτικών του πλούτου που παράγει ο λαός

 • διάλυση των νοσοκομείων και μπάσιμο των ιδιωτών στον χώρο μέσω ΣΔΙΤ

 • διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, προωθόντας σταθερά την πατριαρχία

 • πρόσφυγες: υποβάθμιση της αξίας των ζωών τους μέσα στα camp/κάτεργα

 • το χρέος εκτινάχθηκε στα 230% του ΑΕΠ της χώρας, συνέπεια των πολιτικών που εφαρμόζει

 • το πετρέλαιο εκτινάχθηκε στο 1,70 ευρώ το λίτρο, με καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία και κατά συνέπεια, στην αγροτική οικονομία

 • το γενικότερο κόστος των αγροτικών εφοδίων στα ύψη. Σε αντίθεση με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων που είναι στο ναδίρ και σε αντίθεση με τις τιμές στο ράφι που είναι έως και 10 φορές μεγαλύτερες.

 • Το πέρασμα των λαϊκών αγορών στα χέρια των πολυεθνικών της διατροφής, για το οποίο τώρα κρατούν χαμηλούς τόνους προκειμένου να αποφύγουν την οργή και την πολιτική αντιπαράθεση με τη μεγάλη δεξαμενή ψήφων που είναι τα λαϊκά στρώμματα.

Η “αρσενική Θάτσερ” και προσωποποίηση της κοινωνικής αναλγησίας, κατεβαίνει στην περιοχή μας, “κάνοντας το Γερμανό” δηλαδή, σα να μη συμβαίνει τίποτα! Η Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, του λέει ότι συμβαίνουν χίλια κακά εις βάρος των ζωών μας! Και του τονίζει ότι είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ! Τόσον αυτός, όσον και οι συνοδοί του. Ταυτόχρονα τον προτρέπουμε να μην επισκεφθεί το Φιλιατρινό φράγμα, γιατί ίσως μπορεί να σπάσουνε τα αναχώματα και να πνιγούμε! Η συγκεκριμένη προτροπή δεν είναι υπερβολή. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα, διότι η οικογένεια των Μητσοτάκηδων, πέρα από τις συνεχείς “μεταλλάξεις” της, τη σταθερότατη υπηρεσία της στο “Θεάρεστο” καπιταλιστικό σύστημα, είναι ταυτισμένη και με τη γκαντεμιά.

 

Φιλιατρά, 16 Ιούλη 2021 Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών

Tags: undefinedCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 23/07/2021 - 17:00

ΤΕ Νοτίων: Όλοι/ες στη συγκέντρωση Δευτέρα 12/7, 7 μ.μ. κεντρική πλατεία Ηλιούπολης

Όχι στη συγκάλυψη των κυκλωμάτων σωματεμπορίας από κράτος-αστυνομία – Καμία ανοχή στην έμφυλη βία – Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Όλοι/ες στη συγκέντρωση Δευτέρα 12/7, 7 μ.μ. κεντρική πλατεία Ηλιούπολης

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της τρομερής υπόθεσης παρατεταμένης ομηρίας, κακοποίησης, βιασμού, σωματεμπορίας και καταναγκασμού σε σεξουαλική εκμετάλλευση 19χρονης κοπέλας από αστυνομικό. Ο πολύπλευρος βασανισμός δεν ήρθε στην επιφάνεια από τα «σαΐνια» της Ελληνικής Αστυνομίας, παρότι ήταν μέσα στα πόδια τους, αλλά από την ίδια την 19χρονη, που βρήκε το θάρρος να ξεφύγει, τους εργαζόμενους καφετέριας στην Ηλιούπολη που κατέφυγε και οι οποίοι επικοινώνησαν με την φεμινιστικές συλλογικότητες και τις κινήσεις αυτές (Witches Of The South και Sabbat – Burn The Riches not the Witches) που αμέσως στήριξαν τη νέα κοπέλα.

Από κει και πέρα εκτυλίχθηκε ένα σκηνικό συγκάλυψης και προσπάθειας ελέγχου της φρικτής καταγγελίας. Η άρνηση του αστυνομικού τμήματος Ηλιούπολης να δεχθεί την κατάθεση μήνυσης από την 19χρονη και η παραπομπή στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η απομόνωση της καταγγέλλουσας από τους δικηγόρους της και η 12ωρη παραμονή-κατάθεση μόνη της στις Εσωτερικές Υποθέσεις χωρίς να της παρασχεθεί η αναγκαία ιατρική στήριξη και να καταγραφούν τα τραύματά της, η «απαγωγή» της μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από την αστυνομία και η παρεμπόδιση επικοινωνίας της με τους δικηγόρους, είναι ορισμένα μόνο από τα γεγονότα που δείχνουν πως η ΕΛΑΣ βασικά επιδιώκει να ελέγξει την υπόθεση και να κλείσει τις στρόφιγγες.

Η σύλληψη του αστυνομικού και του πατέρα της κοπέλας, που σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, την κακοποιούσε για πολλά χρόνια, δεν μπορούσε να μην γίνει, καθώς βαρύνονται με κατηγορίες για 14 κακουργήματα.

Απαράδεκτη αλλά και αποκαλυπτική των προθέσεων κυβέρνησης και κρατικών μηχανισμών είναι η παρέμβαση του υπουργού Τρομοκράτησης του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη. Αφενός κάλυψε πλήρως τους ιδιαίτερα προβληματικούς χειρισμούς της αστυνομίας. Αφετέρου έκανε λόγο για περιστατικό… «ενδοοικογενειακής βίας»! Ήταν συγγενείς η 19χρονη κοπέλα με τον βιαστή και διακινητή λευκής σαρκός αστυνομικό;

Η φρικτή υπόθεση σωματεμπορίας στην Ηλιούπολη αποκαλύπτει κυκλώματα trafficking μέσα στις ίδιες τις γειτονιές μας, προφανώς με πλάτες στην αστυνομία και το κράτος, χλιδάτη πελατεία για να μπορεί να πληρώνει και να αισθάνεται ασυλία, μια ολόκληρη κερδοφόρα καπιταλιστική βιομηχανία του σεξ και πορνό (με νόμιμες εταιρείες και παράνομα παρακλάδια), με διασυνδέσεις και με άλλα εγκληματικά κυκλώματα, που δραστηριοποιούνται σε άλλους επικερδείς τομείς (ναρκωτικά, όπλα, προστασία κλπ.) Αυτόν όλο τον βούρκο θέλουν να προστατεύσουν κρατικοί μηχανισμοί, τώρα που έσπασε ένα απόστημα, χάρη στο άλμα προς την ελευθερία της 19χρονης κοπέλας.

Βλέπουμε όλο και πιο συχνά πως αυτά τα φαινόμενα σαπίλας της καπιταλιστικής κοινωνίας, της άρρωστης από το κυνήγι του κέρδους και της μολυσμένης από πατριαρχικές αντιλήψεις και πρακτικές, δεν αποτελούν εξαιρέσεις, αλλά πλευρές της βαρβαρότητας που ζούμε. Ειδικά η αστυνομία και οι κρατικοί καταπιεστικοί μηχανισμοί αποτελούν θερμοκήπια κακοποιητικών πρακτικών και σχέσεων με την εγκληματική καπιταλιστική δραστηριότητα, νόμιμη, ημι-νόμιμη και παράνομη.

Γι’ αυτό θα εντείνουμε τον αγώνα ενάντια στην έμφυλη καταπίεση, στην κακοποίηση των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, ενάντια στα φρικιαστικά κυκλώματα της σωματεμπορίας και του σεξουαλικού βασανισμού, ενάντια στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και την πολιτική που συγκαλύπτει και τρέφει τη βαρβαρότητα χωρίς όρια.

Είμαστε στο πλευρό της 19χρονης, δίνουμε το χέρι σε κάθε άνθρωπο που σηκώνεται ή πασχίζει να σηκωθεί.

Με την ενεργή συμμετοχή όλων μας δεν θα περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης. Αγώνας για να έρθουν στο φως όλες οι πτυχές του εγκλήματος και των κυκλωμάτων.

Διεκδικούμε δημόσιες δομές υποστήριξης των κακοποιημένων γυναικών, όπως δημοτικούς ξενώνες, συμβουλευτικά κέντρα, πληροφόρηση για το που μπορούν να δεχθούν στήριξη με αξιοπρέπεια και ασφάλεια τα θύματα.

Καμιά εμπιστοσύνη στην αστυνομία και στους κρατικούς μηχανισμούς, που αποδεικνύονται για μία ακόμα φορά «φωλιές» βιαστών, τραμπούκων και βασανιστών.

Καμιά ανοχή στην έμφυλη βία, καμιά ανοχή σε κάθε είδους καταπίεση.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στις γειτονιές μας και παντού.

Καμία μόνη/κανένας μόνος – όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν φεμινιστικές και τοπικές κινήσεις και συλλογικότητες την Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης (Εθνικής Αντίστασης).

Τοπική Επιτροπή Νοτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΝΟΤ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 12/07/2021 - 15:30

Πέντε ψέματα και μια αλήθεια για το νέο έγκλημα στο ασφαλιστικό [του Δημήτρη Σταμούλη]

Δημήτρης Σταμούλης

Διαρκής καταιγισμός ψεμάτων, αναπόδεικτοι ισχυρισμοί και αστείες υπερβολές συνθέτουν την κυβερνητική εκστρατεία για τις επικουρικές συντάξεις.

Ο Κ. Χατζηδάκης σε ένα προπαγανδιστικό κρεσέντο του δήλωσε ότι «κεφαλαιοποιητικό σημαίνει αποτελεσματικό» και ότι «οι προσωπικοί «κουμπαράδες» δίνουν χρώμα σε αυτή τη μεταρρύθμιση»! Πέρα όμως από τις φαιδρότητες αυτές, το νέο έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων νέων και παλιών εργαζόμενων σερβίρεται με μια σειρά από ψέματα όσον αφορά το περιβόητο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ)!

 

Πρώτο ψέμα: «Το βλέμμα είναι στραμμένο στη νέα γενιά». Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη νέα γενιά φαίνεται από το πώς την αντιμετώπισε όχι μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά από το ότι την έχει καταδικάσει στην ανεργία, την υποαπασχόληση, τα πενιχρά μεροκάματα. Τώρα θα πρέπει να ξεχάσει τι σημαίνει «αλληλεγγύη γενεών», δημόσια ασφάλιση, αξιοπρεπής σύνταξη, να εθιστεί στο κυρίαρχο αφήγημα του «ατομικού κουμπαρά» και της «ατομικής ευθύνης».

Δεύτερο ψέμα: «Οδηγεί σε υψηλότερες επικουρικές συντάξεις για τους νέους». Η κυβέρνηση «ρίχνει στην πιάτσα» διάφορα απίθανα ποσοστά και ό,τι κάτσει. Μιλούν ακόμα και για «αυξημένες συντάξεις 43% έως 68%»! Κι αυτό όταν ο κάθε ασφαλισμένος θα υποχρεούται να «τοποθετήσει» επενδυτικά τις εισφορές του, όταν όλοι γνωρίζουν ότι ο τζόγος πιο συχνά οδηγεί σε χασούρα.

Τρίτο ψέμα: Δεν ιδιωτικοποιείται η επικουρική ασφάλιση. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η νέα επικουρική «παραμένει το δεύτερο σκέλος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης» και ότι το ΤΕΚΑ θα είναι ΝΠΔΔ. Όμως οι ίδιοι παραδέχονται ότι θα λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ότι θα έχει τη δυνατότητα να κάνει outsourcing μέρος της δραστηριότητάς του, και ότι θα μπορεί να συμβληθεί με ιδιωτικούς φορείς διαχείρισης κεφαλαίων, «όπως στην ΕΕ»! Όμως το κράτος δεν θα στηρίζει το νέο ταμείο σε περίπτωση εμφάνισης ελλειμμάτων.

Σχεδιάζουν το ακαταδίωκτο μτων διοικούντων του ΤΕΚΑ για ό,τι τζογαρίσματα κι αν έχουν επιλέξει

Τέταρτο ψέμα: Οι ασφαλισμένοι δεν θα χάσουν χρήματα αν κάτι δεν πάει καλά με τις επενδύσεις. Η κυβέρνηση επικαλείται ότι υπάρχει στο νομοσχέδιο ρητή εγγύηση του Δημοσίου περί μη αρνητικής απόδοσης και ότι θα ασφαλισμένος θα λάβει τουλάχιστον όσα έδωσε. Ωστόσο το πιο σοβαρό ρίσκο για τους ασφαλισμένους είναι αυτό που θα αναλαμβάνουν οι ίδιοι με το «μπουκέτο» δήθεν επενδυτικών προϊόντων, που θα τους πασάρουν. . Ήδη οι προτροπές για «συνετή διαχείριση» και επιλογή «ποιοτικών προϊόντων» (άρθρο 47) προϊδεάζουν για το μέλλον, ενώ δεν αποκλείονται καν επενδύσεις σε παράγωγα, τα οποία θεωρήθηκαν ως ένα από τα αίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008! Είναι δε αξιοσημείωτο ότι στο άρθρο 19 προβλέπεται σαφώς το ακαταδίωκτο των διοικούντων του ΤΕΚΑ για ό,τι τζογαρίσματα κι αν έχουν επιλέξει, στα πρότυπα του ΤΑΙΠΕΔ…

Πέμπτο ψέμα: Οι επικουρικές συντάξεις του υφιστάμενου συστήματος δεν θα θιγούν. Όταν το ΕΤΕΑΕΠ θα σταματήσει να έχει έσοδα λόγω δραματικού περιορισμού των εν ενεργεία εργαζόμενων, το έλλειμμα θα αυξάνεται δραματικά. Όμως πουθενά δεν γίνεται λόγος για κάλυψή του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επομένως η συνταγή είναι γνωστή, δηλαδή μείωση συντάξεων…

Και μια αλήθεια! Η κυβέρνηση διαλαλεί ότι από τον εθνικό «κουμπαρά» που θα δημιουργηθεί στο ΤΕΚΑ θα αντληθούν πόροι που «θα επενδυθούν στην εθνική οικονομία» και πως «οι επενδύσεις σημαίνουν ανάπτυξη». Τα 2,5 δισ. ευρώ που θα σωρεύονται κάθε χρόνο στον «κουμπαρά» θα «δωρίζονται» σε κεφάλαιο, επενδυτές, funds και κάθε λογής κοράκια, για να αυξάνουν τα κέρδη τους αβασάνιστα…

 

Εφημερίδα ΠΡΙΝ, 3-4.7.2021

Categories: ΔιαλογοςΑποψειςΗμερομηνία: 12/07/2021 - 15:30

Εθνικοποίηση της ενέργειας με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Φτηνό ρεύμα για τον λαό. Όχι στην ενεργειακή φτώχεια

Εθνικοποίηση της ενέργειας με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

Φτηνό ρεύμα για τον λαό. Όχι στην ενεργειακή φτώχεια

Σε αυξήσεις-φωτιά προχώρησε αυθαίρετα η διοίκηση της ΔΕΗ οξύνοντας το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της πρόσβασης στο ηλεκτρικό ρεύμα των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Την ώρα που η ηλεκτροδότηση είναι απολύτως αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή, οι νέες αυξήσεις τη μετατρέπουν σε είδος πολυτελείας και μάλιστα σε μια εποχή που το λαϊκό εισόδημα πέφτει ή και εξαφανίζεται από τις απολύσεις, την ανεργία και τα λουκέτα σε αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ενώ το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό αναγκαίο για τη ζωή, εδώ και πάνω από μια δεκαετία έχει γίνει μαζικό φαινόμενο η διακοπή ρεύματος για λόγους χρεών που προκαλεί η φτώχεια και η εξωφρενική ακρίβεια, αλλά και η υπερφορολόγηση μέσω ΔΕΗ των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτή η κοινωνική πληγή είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει την καταστροφική πολιτική των μνημονίων, την οποία εφάρμοσαν πιστά μαζί με την ΕΕ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και τα παραμάγαζα τους.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που ήταν στρατηγική επιλογή της ΕΕ, στο πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις, φυσικά δεν έφερε τίποτα από όσα έταζε η προπαγάνδα, αλλά κινήθηκε αποκλειστικά  υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αυτά εκτόξευσαν την κερδοσκοπία τους χωρίς να πληρώσουν δεκάρα για «επενδύσεις» και λυμαίνονται το δίκτυο και τις υποδομές της ΔΕΗ που έστησε ο λαός και οι εργάτες της ΔΕΗ με την εργασία και το αίμα τους εδώ και δεκαετίες. Δε λείπουν και οι κομπίνες του κοινού ποινικού δικαίου, όπως οι αρπαχτές τύπου Ενέργκα Πάουερ κλπ. Την ίδια στιγμή η τιμή του ρεύματος έχει ανέβει στα ύψη, παρά το δήθεν ανταγωνισμό, ενώ οι εργασιακές σχέσεις έχουν πιάσει πάτο με τη γενίκευση της επισφαλούς εργασίας, την εισβολή των εργολάβων και τα εργατικά ατυχήματα-εργοδοτικά εγκλήματα να αποδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Η λεγόμενη πράσινη συμφωνία της ΕΕ και η «απολιγνητοποίηση» δεν είναι παρά μια αδρά επιδοτούμενη μεταστροφή σε πηγές ενέργειας που η καπιταλιστική τους χρήση τις καθιστά το ίδιο καταστροφικές για το περιβάλλον, όπως δείχνει η εμπειρία από τα πάρκα ανεμογεννητριών που συναντούν παντού τη λαϊκή αντίσταση, αλλά και η μεθοδευόμενη εξάρτηση από το φυσικό αέριο που σαν υδρογονάνθρακας δεν είναι καθόλου «καθαρή» πηγή. Η βίαιη απολιγνιτοποίηση σηματοδοτεί την απόλυτη ενεργειακή εξάρτηση από εισαγόμενες πηγές ενέργειας (κυρίως το φυσικό αέριο) με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες, αφού ταυτίζεται η επιλογή αυτή με τα διαρκή χρηματιστηριακά παιγνίδια και τις γεωπολιτκές εντάσεις γύρω από ένα εισαγόμενο καύσιμο. 

Το αίτημα του λαϊκού και εργατικού κινήματος «ρεύμα φτηνό για το λαό» είναι επίκαιρο όσο ποτέ και επείγει η επαναφορά του για κάθε δύναμη που παλεύει ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές από τη σκοπιά των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων. Η αγωνιστική παρακαταθήκη του «δεν πληρώνω» τα χαράτσια της ΔΕΗ πρέπει να έρθει στο προσκήνιο, μαζί με το μαχητικό κίνημα επανασύνδεσης του ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά. Μαζί με την εμπειρία ότι η αγωνιστική κινητοποίηση του λαού φέρνει ρήγματα και εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και τις λίγες φιλολαϊκές διαγραφές χρεών, ενώ η επένδυση στο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την εφαρμογή της πολιτικής για ακριβό ρεύμα μαζί με φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, με πολύ σκληρό τρόπο.

Άμεση εθνικοποίησης της ΔΕΗ με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.

Άμεση εθνικοποίηση όλης της ενέργειας με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.

·         Ρεύμα φτηνό για το λαό, τον εργάτη, τον αγρότη. Δωρεάν παροχή για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους. Όχι στη φορολογία μέσω ΔΕΗ.

·         Έξω οι εργολάβοι από τη ΔΕΗ, το δίκτυο και τις υποδομές της. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση των εργολαβικών και συμβασιούχων. Διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και της ασφάλειας στην εργασία.

 • Να μπει φρένο στις ανεμογεννήτριες, στην εξάρτηση από το φυσικό αέριο και το παραμύθι της δήθεν πράσινης ανάπτυξης. Η μετά λιγνίτη εποχή δεν μπορεί να σχεδιαστεί ερήμην της κοινωνίας, των εργαζομένων και του περιβάλλοντος

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στηρίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις κα αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική για την ενέργεια, την καταστροφή βουνών και δασών από τις ανεμογεννήτριες, τους αγώνες για φτηνή, οικολογική, ασφαλή, αποκλειστικά δημόσια ενέργεια  για τους εργαζόμενους και τον λαό.

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 06/07/2021 - 12:00

Λειτουργικό πρόγραμμα καθολικού εμβολιασμού και όχι αυταρχικά μέτρα και διαχωρισμοί

Η ΝΔ ρίχνει την ευθύνη στην κοινωνία για την χρεοκοπημένη πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας

Λειτουργικό πρόγραμμα καθολικού εμβολιασμού και όχι αυταρχικά μέτρα και διαχωρισμοί

 

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού, με μέτρα αυταρχικού χαρακτήρα, είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι που δεν αφορά την υγειονομική προστασία του πληθυσμού, αλλά προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες της αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας στους "ανεμβολίαστους". Το δείχνουν αυτό οι δηλώσεις του Μητσοτάκη και των υπουργών του αυτές τις μέρες ότι σε περίπτωση νέου κύματος της πανδημίας δε θα υπάρξουν μέτρα στήριξης, γιατί θα φταίνε οι ανεμβολίαστοι.

Καμία σχέση δεν έχουν τα μέτρα της ΝΔ με τη διασφάλιση του μαζικού και αναγκαίου εμβολιασμού μέσα από μια πολιτική δημόσιας υγείας, που έχει προτεραιότητα την προστασία της κοινωνίας και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών και του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Ουσιαστικά με τις απειλές αυτές η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ προσπαθούν  να μεταφέρουν στην κοινωνία τις ευθύνες για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος μέσα από το αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Όσα διαδίδει η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της για διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, συνέπειες που αφορούν απόλυση ή δυσμενή μετακίνηση εργαζομένων, έρχονται να κρύψουν το πραγματικό πρόβλημα που ήταν και είναι οι αργοί ρυθμοί των εμβολιασμών εξαιτίας της πολιτικής των παζαριών των φαρμακοβιομηχανιών και της ΕΕ και ταυτόχρονα. Εντείνουν τον κρατικό αυταρχισμό και τα απανωτά πλήγματα στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Λειτουργούν συμπληρωματικά στη γενικευμένη καταστολή και τις απαγορεύσεις στην κοινωνική και συνδικαλιστική δράση, στην νεολαία και το φοιτητικό κίνημα, στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης του περιβάλλοντος.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το 150άρι σαν "κίνητρο" εμβολιασμού της νεολαίας, που τόσο κυνηγήθηκε και συκοφαντήθηκε από την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την διάδοση της πανδημίας, εκφυλίζοντας έτσι την προστασία της δημόσιας υγείας. Δημιουργεί η κυβέρνηση έτσι περισσότερες αμφιβολίες σε όσους ακόμα φοβούνται να κάνουν εμβόλιο και δίνοντας τροφή στην "άρνηση του κορωνοϊού και της ανάγκης εμβολιασμού", την οποία τροφοδοτούν κατά βάση οι δεξιές και συντηρητικές αντιδραστικές, θρησκόληπτες ιδέες και παράγοντες.

Την ίδια στιγμή μένουν στο απυρόβλητο οι αιτίες της διάδοσης της πανδημίας και στο ακαταδίωκτο οι διαχειριστές της. Αυτό δείχνει η διαιώνιση της τραγικής κατάστασης του δημόσιου συστήματος υγείας μετά από δεκαετίες περικοπών, μηδενικών προσλήψεων και ιδιωτικοποιήσεων από τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ΕΕ. Το δείχνει επίσης η προτεραιότητα της επιχειρηματικής κερδοσκοπίας και η έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής ελέγχου στους χώρους εργασίας και επιστημονικής ιχνηλάτησης, μέριμνας για ειδικές και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, οι φαντάροι, οι πρόσφυγες που είναι ευάλωτοι λόγω συνωστισμού. Για δεύτερη χρονιά για το χατίρι των τουριστικών επιχειρήσεων ούτε ουσιαστικός έλεγχος υπάρχει στα σύνορα ούτε στις τουριστικές ζώνες που αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η κυβέρνηση σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας τροφοδότησε την οπισθοδρομική στάση των αρνητών της πανδημίας και του εμβολίου με τις συνεχείς παλινωδίες της και τις αντιφατικές οδηγίες, τα απανωτά ψέματα, όπως ότι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στη δουλειά και τη σχολική τάξη δεν κολλάει, αλλά στη διαδήλωση ή το πανεπιστήμιο κολλάει. Την τροφοδότησε επίσης με το γεγονόςότι  αφέθηκαν στο έλεος της τύχης ολόκληροι κλάδοι και κοινωνικές ομάδες που βρέθηκαν αβοήθητοι μπροστά στο δίλημμα «υγεία ή δουλειά». Την ενίσχυσε το παζάρι και η ανοχή στην Εκκλησία και την σχετική προπαγάνδα των κύκλων της ότι ο ιός δεν υπάρχει. Την ενίσχυσε επίσης η αυταρχική λογική της κυβέρνησης που εμφάνισε το αναποτελεσματικό και αυταρχικό «τυφλό λοκ ντάουν» και την αστυνομία σαν βασικές λύσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ βολεύεται και αξιοποιεί τους αρνητές ιού ως τον "εύκολο αντίπαλο" για την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας από την χρεοκοπημένη πολιτική της, γιατί όλοι αυτοί δεν έχουν καμιά απαίτηση για ουσιαστική αναβάθμιση του συστήματος δημόσιας υγείας και κανένα αίτημα ενάντια στην ασυδοσία των πολυεθνικών φαρμάκου και του κεφαλαίου.

Τα πραγματικά προβλήματα με τον εμβολιασμό δεν έρχονται από τους "αρνητές" αλλά από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των φαρμακοβιομηχανιών. 

Οι φαρμακοβιομηχανίες μπήκαν στο κυνήγι του εμβολίου πολύ αργά και μόνο όταν χρηματοδοτηθήκαν αδρά από τις κυβερνήσεις και μυρίστηκαν κέρδος από μία μεγάλη αγορά. Κράτησαν για τις ίδιες τις πατέντες για να μπορούν να εκβιάζουν για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Οι κυβερνήσεις μπήκαν σε ένα αλισβερίσι με τις φαρμακοβιομηχανίες και σε ένα ανταγωνισμό μεταξύ τους για την παραλαβή των εμβολίων, αδιαφορώντας για το μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη που δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτά. 

Αυτή τη στιγμή έχει εμβολιαστεί λιγότερο από το 10% του πλανήτη και αυτό δημιουργεί τις συνθήκες για απανωτές μεταλλάξεις του ιού που καθιστά ακόμα δυσκολότερη την αντιμετώπιση της πανδημίας ακόμα και ανάμεσα στους ήδη εμβολιασμένους.   

Ο φόβος που μπορεί να έχουν κομμάτια του πληθυσμού για τα εμβόλια προέρχεται από τις αλλοπρόσαλλες οδηγίες των υπευθύνων εξαιτίας και της γρήγορης διαδικασίας για την έγκριση τους. Αυτός ο φόβος δεν αντιμετωπίζεται με  αντιδημοκρατικές διακρίσεις και διαχωρισμούς. Χρειάζεται πλατιά ενημέρωση, με ανοιχτή επιστημονική συζήτηση, μακριά από τις εταιρικές και κυβερνητικές σκοπιμότητες, με μόνο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η απάντηση βρίσκεται στη διεκδίκηση:

·         Δημόσιου και δωρεάν συστήματος πρόληψης της υγείας και φροντίδας για όλο τον πληθυσμό ανεξαιρέτως

·         Λειτουργικού προγράμματος καθολικού εμβολιασμού με πρόσβαση όλων. Με κοινωνική ευθύνη  και όχι την «ατομική ευθύνη» της κυβέρνησης, του ατομισμού της αγοράς που αγνοεί τον διπλανό και βλέπει τον κόσμο μέσα από ανορθολογικές «προσωπικές αλήθειες».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ολοκληρωμένη υλοποίηση μιας πολιτικής δημόσιας υγείας αυτού του είδους που είναι η ρήξη με τα δεσμά των «συμφώνων ανάκαμψης», των μνημονιακών δεσμεύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων του ΕΣΥ μέσω των ΣΔΙΤ, του ευρώ και της ΕΕ. Η αποδέσμευση από αυτά τα δεσμά είναι ο δρόμος για να μην έρχεται κάθε φθινόπωρο το φάσμα του τρόμου για την υγεία. Οι αγώνες των εργαζόμενων στην Υγεία δείχνουν το δρόμο και χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας.

Απαιτείται συστράτευση και μέτωπο ενάντια στις βαθύτερες κοινωνικές ρίζες της πανδημίες που είναι ο ίδιος ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης που έχει καταστροφικές συνέπειες για τα συστήματα υγείας, την περιβαλλοντική ισορροπία και διαμορφώνει όρους ζωής και εργασίας που πολλαπλασιάζουν τον ιό και τις ολέθριες συνέπειες του. Η πάλη ενάντια στον καπιταλισμό είναι πάλη για να νικήσει η ζωή.

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 05/07/2021 - 00:00