Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών της FBME

Share it now!

Συνεχίζεται για 7 μέρες τώρα η απεργία διαρκείας των υπαλλήλων της FBME, Federal Bank of Middle East. Διεκδικούν τις αποζημιώσεις και τα άλλα ωφελήματα που δικαιούνται σαν απολυμένοι. Η Κεντρική Τράπεζα πέταξε στο δρόμο εγκύους γυναίκες και μητέρες που βρίσκονταν με άδεια μητρότητας με δυόμιση μηνών βρέφος. Δείχνοντας την αναλγησία που τους χαρακτηρίζει και την αδίσταχτη παραβίαση των νόμων του εργατικού δικαίου.

Ξεκινώντας από την περασμένη Δευτέρα βρίσκονται έξω από την Κεντρική Τράπεζα μέσα στο χαλάζι την μιά μέρα και τον καύσωνα την άλλη, αλλά συνεχίζουν τον αγώνα τους με τύμπανα και σφυρίχτρες, διανέμοντας φυλλάδιο στους περαστικούς οι οποίοι με την σειρά τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με παρατεταμένα κορναρίσματα όπως τους καλούν τα πίκετ των απεργών.

Η μαχητικότητα των απεργών ανάγκασε την τράπεζα να μπει σε διάλογο μαζί τους παρακαλώντας τους να χαμηλώσουν τον “θόρυβο” που κάνουν.

Η Κεντρική Τράπεζα σαν διαχειριστής της FBME αρνήται να αναγνωρίσει τα δικαιώματα τους, τόσο σαν απολυμένους όσο και σαν απεργούς ενώ τα χρήματα που χρειάζονται είναι στα ταμεία της FBME δεσμευμένα γι' αυτό το σκοπό.

Στο φυλλάδιο που μοιράζουν στον δρόμο, οι απεργοί ζητούν την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του κάθε εργαζόμενου.

Σταθήται δίπλα στους απεργούς περνώντας με τις κόρνες στο φουλ έξω από την Κεντρική Τράπεζα.

Βέβαια μαζί με την αλληλεγγύη μας χρειάζονται και αυτή των συνδικάτων κύρια της ΕΤΥΚ που ακόμα δεν έχουν εκδώσει μια ανακοίνωση συμπαράστασης. Όπως σταθήκαμε δίπλα στους νοσηλευτές που με το δικό τους αγώνα έδειξαν τον δρόμο πώς κερδίζονται οι αγώνες.

Εργατική Δημοκρατία
18/04/2016