Εκλεισαν τις Κυπριακές Αερογραμμές και ετοιμάζονται για το μεγάλο φαγοπότι με τις δημόσιες επιχειρήσεις

Share it now!

Την ωρα που οι εργαζόμενοι των κυπριακών αερογραμμών διαδήλωναν έξω από το προεδρικό ο κ Βασιλάκης της AEGEAN έδινε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Χίλτον για την επέκταση της εταιρείας και του πτητικού προγράμματος της στην Κύπρο. Αυτή ήταν και η πιο χαρακτηριστική εικόνα για το τι έγινε πραγματικά.

Δικαιολογημένη η οργή και ο θυμός που των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές που βρέθηκαν όλοι έξω από το προεδρικό. Στο όνομα του Αναστασιάδη ή της λέξης δεσμεύτηκε έπεφτε έντονο γιουχάισμα και ειρωνεία. Τα ίδια και με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Τον θυμό των απολυμένων τον ένιωσε όμως και η συνδικαλιστική ηγεσία της ΣΕΚ σαν η πιο μεγάλη συντεχνία του κλάδου και ιδιαίτερα ο Μωησέως για την ανοχή που έδειξαν και για το ότι άφησαν να κλείσει η εταιρεία χωρίς αγώνα.

Οι εργαζόμενοι ήθελαν να πάνε και να αποκλείσουν το Αεροδρόμιο όμως ο εκπρόσωπος των συντεχνιών τους αποθάρρυνε και τους είπε ότι θα δουν οι συντεχνίες της ηγεσίες των κομμάτων. Αυτή η τακτική όμως ήταν που έφερε τα πράγματα στο αδιέξοδο. Όταν η κυβέρνηση μιλούσε για ξεπούλημα της εταιρείας οι συντεχνίες κατέβαζαν σε κινητοποίηση μόνο όσους ήταν εκτός υπηρεσίας τη συγκεκριμένη στιγμή. Άφησαν ουσιαστικά την κυβέρνηση να υλοποιεί τους σχεδιασμούς της. Όταν έκλεισαν την εταιρεία αποφάσισαν να κινητοποιήσουν όλο το προσωπικό αλλά δεν τόλμησαν και πάλιν, ουτε το αεροδρόμιο να κλείσουν ούτε να καταλάβουν τα γραφεία της εταιρείας.

Παραμύθια για τους οικονομικούς λόγους

Η δικαιολογία της κυβέρνησης για το κλείσιμο ήταν η μη βιωσιμότητα της εταιρείας και τα μεγάλα χρέη. Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίες.

Η RAYAN AIR παίρνει από το κράτος για κάθε επιβάτη που φέρνει στην Κύπρο 25 ευρώ όπως μας είπαν οι εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών. Ενώ ο Σιακόλας σαν διαχειριστής των αεροδρομίων παίρνει αποζημίωση για κάθε επιβάτη που φεύγει από το αεροδρόμιο του ΕΡΤΖΙΑΝ στην Τύμπου 40 ευρώ ενώ έδωαν στην ΤΟΠ ΚΙΝΗΣΗ 10 ευρώ για κάθε εισιτήριο των Κυπριακών Αερογραμμών

Οι απολύσεις στο κράτος θα κοστίσουν σε ανεργειακό και πλεονάζων πέραν των 33 εκατομμυρίων ευρώ ενώ η οφειλή από την επιχορήγηση των κυπριακών αερογραμμών είναι 68 εκ. Από αυτό το ποσό δεν έχουν αφαιρεθεί οι αποκοπές των εργαζομένων για την σωτηρία της εταιρείας σαν ίδιο κεφάλαιο, ούτε φαίνεται πουθενά που πήγαν αυτά τα λεφτά.

Οι απολυμένοι από το κλείσιμο των ΚΑ δεν είναι μόνο οι 550 εργαζόμενοι αλλά και ένα σωρό άλλοι παρεμφερείς κλάδοι όπως εργαζόμενοι στα ταξιδιωτικά γραφεία και στην τροφοδοσία της εταιρείας κλπ

Η διεκδίκηση της ηγεσίας των συντεχνιών μένει στο να πάρουν οι εργαζόμενοι τα μεροκάματα τους, τα ταμεία προνοίας τους και τις αποζημιώσεις χωρίς να βάλουν ποτέ το ζήτημα της υπεράσπισης της ίδιας της εταιρείας σαν κρατική Ο υπουργός Συγκοινωνιών δεν σταμάτησε ποτέ να μας λέει πως οι κρατικές αερογραμμές στην Ευρώπη έχουν αποτύχει παταγωδώς. Φαίνεται πως δεν θέλει να θυμάται πόσο έχει πετύχει ο Ιδιωτικός τομέας των τραπεζών αλλά και των ιδιωτικών αερογραμμών όπως της Ήλιος. Τότε ο Αβέρωφ μας έλεγε πως « θα ταξιδεύουμε όσο κοστίζει ένα τζίν» και πώς «’έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια» εννοώντας ότι δεν είναι πια υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν με τις Κυπριακές Αερογραμμές

Αλλά και τα ατυχήματα με τις χαμηλού κόστους αερογραμμές όπως η Ασιαν Αιρ και ΑΕGEAN ή η RAYAN AIR που κάθε χρόνο αλλάζει όλους τους πιλότους της.

Μεγαλομέτοχος της ΑΕGEAN είναι ο Βασιλάκης που είναι και μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς και ο γνωστός μας Βγενόπουλος. Ο δε υπ Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης ήταν μέχρι να αναλάβει υπουργός, σύμβουλος και ανώτερο στέλεχος της Πειραιώς.

Δεν είναι τυχαίο που όλα έγιναν τόσο γρήγορα και συντονισμένα. Η κυβέρνηση ήθελε να δώσει τις Κυπριακές Αερογραμμές στους ιδιώτες, τα αρπαχτικά της αγοράς που υπηρετεί με τόση συνέπεια εδώ και δυο χρόνια που κυβερνά και το έκανε με τη μέθοδο του ξαφνικού θανάτου όπως έκανε και ο Σαμαράς με την ΕΡΤ. Μόνο έτσι θα μπορούσαν οι ιδιώτες να πάρουν σε χαμηλή τιμή τα διάφορα κομμάτια των Κυπριακών Αερογραμμών, χρονοθυρίδες, όνομα, κλπ.

Μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις που ζητούν. Οι ηγεσίες των συντεχνιών τους άφησαν να δώσουν μια απέλπιδα μάχη μόνοι τους. Και όμως αυτό που έγινε στις Κυπριακές Αερογραμμές ετοιμάζονται να το επαναλάβουν με διάφορες μορφές και στους άλλους οργανισμούς κοινής ωφελείας. Τις Κυπριακές Αερογραμμές τις έκλεισαν γιατί τάχα μου έκαναν ζημιά. Την ΑΤΗΚ και την ΑΗΚ θα τις πουλήσουν επειδή κάνουν κέρδη και προσφέρουν στο κράτος που είναι ο κύριος μέτοχος τους δεκάδες εκατομμύρια σε μέρισμα. Δεν μπορούν οι ιδιώτες να μην βάλουν χέρι σε τέτοια φιλέτα.

Αυτά δεν θα σταματήσουν αν δεν υπάρξει μια οργανωμένη και συντονισμένη απάντηση από τους εργαζόμενους σε αυτούς τους οργανισμούς και όχι μόνο. Χρειάζονται απεργίες, συλλαλητήρια και στην ανάγκη κατάληψη αν η κυβέρνηση τολμήσει να δώσει αυτούς τους οργανισμούς στους ιδιώτες. Αυτά πρέπει να γίνουν σήμερα όμως όχι μετά το ξεπούλημα. Οι Κυπριακές Αερογραμμές έδειξαν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Νίκος Αγιομαμίτης