Μέρος των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ή με τους λαούς της περιοχής

Share it now!

Ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη, Γιαννάκης Κασουλίδης, παίρνει πρωτοβουλίες για να προκαλέσει μια πιο ενεργή ανάμειξη της Ε.Ε. στην νέα αιματοχυσία που φαίνεται να προβάλλει στο Ιράκ.

Δεν βλέπει την ώρα να σπρώξει την Κυπριακή Δημοκρατία στο προσκήνιο μιας νέας αναβάθμισης της δυτικής επέμβασης στην περιοχή για να εξυπηρετήσει το Ισραήλ και τους Αμερικανούς φίλους του.

Βιάζεται να πάρει θέση στο πλευρό τους ελπίζοντας ότι θα του αναγνωρίσουν το ρόλο του νέου πιστού υπηρέτη των συμφερόντων τους στα παιχνίδια ελέγχου των πετρελαίων της περιοχής. Ένα έλεγχο που πληρώνουν οι λαοί της περιοχής με το αίμα τους καθώς αγωνίζονται για δημοκρατία και ευημερία.

Η προβολή και χρήση της Κύπρου σαν το αβύθιστο αεροπλανοφόρο των δυτικών στην περιοχή δεν θα φέρει τίποτε καλό για εμάς ούτε για τους λαούς της περιοχής.

Το σημερινό χάος και αιματοχυσία είναι αποτέλεσμα της επέμβασης των Αμερικανών και των συμμάχων τους. Μια νέα αναβάθμιση της ανάμειξης τους θα σημαίνει περισσότερο αίμα και καταστροφή.

Έχουν περάσει εκατό περίπου χρόνια από την εποχή που οι δυτικές δυνάμεις, Άγγλοι και Γάλλοι, οι υπερδυνάμεις της εποχής, χάραζαν με την ρίγα τα σύνορα των σημερινών κρατών της Μέσης Ανατολής, πάνω στο πτώμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, απομονώνοντας τους πληθυσμούς με τρόπο που θα εξασφάλιζαν τα δικά τους συμφέροντα στον πλούτο της περιοχής.

Επέβαλαν μια αιματοβαμμένη ειρήνη που μέχρι σήμερα σημαίνει πόλεμο και καταστροφή.

Αν ο κύριος Κασουλίδης θέλει να βάψει και αυτός τα χέρια του με το αίμα απλών ανθρώπων εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε.

  • Απαιτούμε να φύγουν οι Βρετανικές Βάσεις από την Κύπρο.
  • Καμιά διευκόλυνση σε νέες επεμβάσεις στην περιοχή

Σταύρος Σίδεράς