Ο Παύλος ζεί, τσακίστε τους ναζί

Share it now!

Τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής ο Φύσσας ζει. Ζεί στις καρδιές και τα μυαλά των αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος και ιδιαίτερα όλων εκείνων, κυρίως νέων που βγήκαν μέσα από το αντιφασιστικό ξέσπασμα που προκάλεσε η οργή και η αγανάκτηση που ακολούθησε την δολοφονία του.
Οι δολοφόνοι του δικάζονται σήμερα αλλά παραμένουν ελεύθεροι χρησιμοποιώντας όλα τα κόλπα και τα τερτίπια που τους επιτρέπουν τα κενά και οι αδυναμίες του ελληνικού δικαστικού συστήματος. Είχαν και έχουν την κάλυψη από το πολιτικό κατεστημένο και τη προστασία και την ασυλία που τους παρέχουν τα σώματα ασφαλείας. Δεν είναι τυχαίο που ο δολοφόνος Ρουπακιάς όταν συνελήφθει η πρώτη κουβέντα που είπε στους αστυνομικούς ήταν «είμαι δικός σας, είμαι Χρυσή Αυγή». Παραμένουν πάντα το ίδιο επικίνδυνοι και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τους υποτιμούμε και να εφυσηχάζουμε.
Το ίδιο ισχύει και για το εδώ παρακλάδι τους το ΕΛΑΜ ή πιο σωστά τη Χρυσή Αυγή Κύπρου. Μπορεί τώρα που μπήκαν στη Βουλή να έβαλαν τα καλά τους και να προσπαθούν να το παίξουν καθώς πρέπει κόμμα αλλά δεν μας ξεγελούν. Ηταν και παραμένουν μια ναζιστική συμμορία.
Αυτό το χαρακτήρα τους πρέπει να αποκαλύπτουμε και να προβάλλουμε διαρκώς. Να προβάλλουμε τη δίκη της Χρυσής Αυγής μέσα από την οποία ξετυλίγεται το κουβάρι με τα ναζιστικά εγκλήματα τους, τις δολοφονίες μεταναστών και αντιφασιστών, τα κτυπήματα σε συνδικαλιστές, τις επιθέσεις σε στέκια μεταναστών και γενικά τη προσπάθεια τους να επιβάλουν με «φωτιά και τσεκούρι» το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών.
Ο φασισμός δεν είναι μια άλλη πολιτική άποψη, ο στόχος του είναι να τσακίσει στη πράξη κάθε δημοκρατική αντίσταση και να επιβάλει καθεστώς τρόμου σε όσους διαφωνούν με την επιβολή της ναζιστικής κυριαρχίας.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε πρέπει να τους τσακίσουμε, παντού, σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία. Οι φασίστες δεν έχουν θέση ούτε στη Κύπρο, ούτε πουθενά. Σε αυτή τη βάση θα πρέπει να κτίσουμε την ενότητα του αντιφασιστικού κινήματος για να τους αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε ένα που δεν θέλει να ξαναζήσουμε τα εγκλήματα και τις θηριωδίες των ναζί, καλούμε τα συνδικάτα, τις τοπικές αρχές και άλλους κοινωνικούς φορείς να ενωθούμε μαζί για να φτιάξουμε το τοίχος που θα τσακίσει τους ναζί.

Εργατική Δημοκρατία
18 Σεπτέμβρη 2016