Η Εργατική Δημοκρατία υποστηρίζει, ψήφο στον Μαυρογιάννη

Οι προεδρικές εκλογές γίνονται μέσα σε ένα κλίμα έντονης πολιτικής και ταξικής πόλωσης.
Οι εργοδότες με την ανοχή και στήριξη της κυβέρνησης Αναστασιάδη απειλούν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα όπως την ΑΤΑ, ενώ προσπαθούν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις και να επιβάλουν τα προσωπικά συμβόλαια.

Οι εργαζομένων στο English School αντιστέκονται στην ποινικοποίηση του συνδικαλισμού

Οι εκπαιδευτικοί, το γραφειακό προσωπικό και άλλοι εργαζόμενοι του English School μετέτρεψαν την αυθόρμητη 24ωρη απεργία τους σε απεργία διαρκείας, μετά την προκλητική εισήγηση της διεύθυνσης του σχολείου προς το Διοικητικό Συμβούλιο, για απόλυση της εκπροσώπου των εργαζομένων και της προέδρου της συνδικαλιστικής οργάνωσης τους ESSA.

Αναστασιάδης ο κύριος υπεύθυνος της τραγωδίας

Σαν «τη μεγαλύτερη καταστροφή από το 1974» χαρακτήρισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης την πυρκαγιά που ξεκίνησε από το χωριό Αρακαπά και τύλιξε στις φλόγες πολλά χωριά στην ορεινή περιοχή Λάρνακας και Λεμεσού. Κατάστρεψε μια έκταση 55 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μεγαλύτερη δηλαδή από ότι καλύπτει η Λεμεσός, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Κύπρου.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Παρέμβαση που έκανε ο σ. Ντίνος Αγιομαμίτης εκ μέρους της Εργατικής Δημοκρατίας στη συζήτηση «Ο ιμπεριαλισμός σήμερα και η Ελληνοτουρκική κρίση» στα πλαίσια της ημερίδας, «Παλεύουμε για το Σοσιαλισμο» που οργάνωσε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στην Αθήνα την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Κανένας στη φασιστική πορεία στη Δερύνεια το Σάββατο Ολοι στην πορεία ενάντια στη διαφθορά και το φασισμό την Κυριακή στο προεδρικό

Καταγγέλλουμε την πορεία που έχουν εξαγγείλει οι φασίστες στο οδόφραγμα της Δερύνειας το Σάββατο το βράδυ. Είναι μια προβοκατόρικη και επικίνδυνη ενέργεια που στόχο έχει να δημιουργήσει επεισόδια όπως προσπάθησαν να κάνουν και την περασμένη Κυριακή.

Ανακοίνωση για τις φασιστικές προκλήσεις στο οδόφραγμα της Δερύνειας

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των φασιστών να δημιουργήσουν επεισόδια στο οδόφραγμα της Δερύνειας την Κυριακή το βράδυ. Η προσπάθεια τους να μπουν στη νεκρή ζώνη και να βάλουν φωτιά ρίχνοντας πυρσούς και πυροτεχνήματα είναι μια προκλητική και επικίνδυνη πράξη. Στην περιοχή υπάρχουν ναρκοπέδια και αν αυτά έπαιρναν φωτιά, κανείς δεν ξέρει ποιες θα ήταν οι συνέπειες. Αυτός πρέπει να ήταν και ο στόχος των φασιστών. ώστε να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα στο κυπριακό και να δημιουργήσουν συνθήκες πολεμικής σύγκρουσης.

«… μιλάτε για κέρδη και ζημιές– ενώ εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές»

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της μας επαναλαμβάνουν συνέχεια και σε όλους τους τόνους, τη σημασία της προσωπικής ευθύνης και την ανάγκη να μένουμε σπίτι και να υπακούμε στα διατάγματα.

Σίγουρα εδώ που φτάσαμε, με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού θα πρέπει να μένουμε σπίτι, αλλά η επιμονή της κυβέρνησης στην προσωπική ευθύνη και την εφαρμογή των διαταγμάτων παρά το ότι παραβιάζουν συνταγματικά
κατοχυρωμένα δικαιώματα, γίνεται για να κρύψει τις δικές της ασήκωτες ευθύνες για την τραγική κατάσταση που φτάσαμε.

Pages

Subscribe to Εργατική Δημοκρατία RSS