Αστυνομική τρομοκρατία και δικαστική αυθαιρεσία ενάντια στη νεολαία και τους εργαζόμενους

Share it now!

Η αθωωτική απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για τους 10 αστυνομικούς βασανιστές που το Δεκέμβρη του 2005 με σαδιστική αγριότητα ξυλοκόπησαν τους δύο φοιτητές δικαιολογημένα εξόργισε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία και ξεσήκωσε πρωτοφανείς αντιδράσεις.

Είναι μια απόφαση που ξεσκέπασε το αστικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης όπως και τη λεγόμενη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου. Μια απόφαση που βρίσκεται σε σύγκρουση όχι μόνο με το αίσθημα για δικαιοσύνη όπως το καταλαβαίνει ο κόσμος αλλά και με την ίδια τη λογική μας.

Οι δικαστές και οι απολογητές της απόφασης προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό που είδαμε όλοι με τα μάτια μας στις οθόνες των τηλεοράσεων, την βάναυση κακοποίηση και τον εξευτελισμό δυο αλυσοδεμένων φοιτητών από δέκα αστυνομικούς ήταν αποκύημα της φαντασίας μας ή μια εικονική πραγματικότητα.

Αυτή η απόφαση του Δικαστηρίου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε μια σειρά από παρόμοια περιστατικά αστυνομικής τρομοκρατίας που με τη συνεργία των δικαστηρίων οδηγεί στη φυλακή τα θύματα της αστυνομικής τρομοκρατίας αντί τους θύτες. Η κίνηση πολιτών ALERT έχει δώσει στη δημοσιότητα μακροσκελή κατάλογο.

Όσο κι αν προσπαθεί η ηγεσία της αστυνομίας και οι απολογητές του συστήματος να πείσουν ότι τα σκάνδαλα και η αυθαιρεσία των μπάτσων έχει να κάνει με μερικά ‘σάπια μήλα’ η πραγματικότητα είναι άλλη. Η Αστυνομία είναι ένα όργανο καταστολής, αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας που λειτουργεί έξω και πάνω από την υπόλοιπη κοινωνία. Είναι ένα σάπιο, διεφθαρμένο σώμα και αποτελεί προέκταση του ταξικού κράτους το οποίο στηρίζεται στα δικαστήρια για να αθωώνει ένστολους βασανιστές και εν δυνάμει δολοφόνους και να καταδικάζει αθώους πολίτες.

Η απόφαση αυτή δεν ήταν απλά ένα ατόπημα των δικαστών ή ένα λάθος που οφείλεται στη τυπολατρική αντίληψη της δικαιοσύνης αλλά ήταν μια απόφαση που ήθελε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την εξουσία και την αυθεντία της αστυνομίας, των δικαστηρίων, του πολιτικού κατεστημένου, της κυβέρνησης και των αφεντικών. Το μήνυμα ότι εδώ δεν θα ανεχτούμε να γίνει της Γαλλίας ή της Ελλάδας, με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις που παραλύουν τη κοινωνία και την οικονομία. Εδώ έχουμε αστυνομία που δέρνει και δικαιοσύνη που ξέρει να την επιβραβεύει.

Είναι μια απόφαση που βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τις επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας εναντίον των μεταναστών, με τις απολύσεις εργαζομένων, με τις επιθέσεις των εργοδοτών και της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, με τη διάλυση του τομέα της δημόσιας Υγείας, με τη προσπάθεια για υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, με την καταστροφή του περιβάλλοντος και γενικά όλα όσα ξεσηκώνουν τον κόσμο, ιδιαίτερα σήμερα με την βαθιά οικονομική κρίση.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολύς κόσμος βρίσκεται σήμερα στους δρόμους και καταδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου. Η δημιουργία της κίνησης πολιτών ALERT είναι μια σημαντική εξέλιξη που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος που να μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις όχι μόνο σε αυτή την υπόθεση αλλά και στον αγώνα για υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, της νεολαίας, των φοιτητών, των μεταναστών, και για το κτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας με πραγματική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Η Εργατική Δημοκρατία στήριξε από την αρχή αυτή τη προσπάθεια και καλεί όλους να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις που οργανώνει η κίνηση πολιτών ALERT σε όλες τις πόλεις.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
27/03/09

Τηλ: 22349959 / 99698503 / 99625620 - E-mail: wd@workersdemocracy.net
Web: www.workersdemocracy.net