60 Χρόνια ΝΑΤΟ είναι αρκετά!

Share it now!

 

60 Χρόνια ΝΑΤΟ είναι αρκετά!

Online petition - 60 Years of NATO – Enough!

Συμπληρώνονται φέτος 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Οι ηγέτες της Δύσης σχεδιάζουν να γιορτάσουν αυτή την επέτειο με κάθε μεγαλοπρέπεια τον ερχόμενο Απρίλη στο Στρασβούργο.

Τα αντιπολεμικά και κοινωνικά κινήματα στην Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο ετοιμάζονται να τους χαλάσουν τη φιέστα. Δεν θα αφήσουμε τα γεράκια να στήσουν πανηγύρια για τα 60 χρόνια των εγκλημάτων τους. Το ΝΑΤΟ που ιδρύθηκε από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς τις συμμάχους τον Απρίλη του 1949 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απογείωση του στρατιωτικού ανταγωνισμού ανάμεσα στα δυο μπλοκ την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Σήμερα, είκοσι σχεδόν χρόνια μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ και την κατάργηση του «Συμφώνου της Βαρσοβίας» έχει μετατραπεί σε έναν από τους βασικούς μηχανισμούς επιβολής της κυριαρχίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους πάνω στον πλανήτη. Στήριξε και στηρίζει χούντες και δικτατορίες ενώ συνεχίζει να ηγείται σε πολέμους και κατοχές σε όλο τον κόσμο. Η διοίκηση του πολέμου στο Αφγανιστάν βρίσκεται στα χέρια του ΝΑΤΟ. Το 80% των παγκόσμιων εξοπλιστικών δαπανών ανήκει στις 26 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ και η προσπάθεια επέκτασης του προς την Ανατολή αυξάνει τις εντάσεις και έχει ήδη προκαλέσει έναν πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Γεωργία τον περασμένο Αύγουστο στη Νότια Οσετία.

Το τρίγωνο Ελλάδα –Τουρκία -Κύπρος παίζει κεντρικό ρόλο στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Οι ΗΠΑ έχουν βάσεις στην Τουρκία και Ελλάδα ενώ η Βρετανία διατηρεί τα δύο «μικρά Γιβραλτάρ» στην Κύπρο τις δύο σημαντικές βάσεις στο Ακρωτήρι και Δεκέλεια.

Οι απλοί άνθρωποι στην Κύπρο, Ελληνοκύπριοι και Tουρκοκύπριοι, πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ τίμημα εξαιτίας των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ που ήθελαν και θέλουν να μετατρέψουν το νησί μας σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο και να το χρησιμοποιούν για τις επιδρομές τους στην Μέση Ανατολή, στο Ιράκ, τη Συρία, την Παλαιστίνη, το Λίβανο, το Ιράν, το Αφγανιστάν.

Αποτελεί άμεση επιτακτική ανάγκη να ενώσουμε τη φωνή μας με τις εκατοντάδες χιλιάδες ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη που ετοιμάζονται να διαδηλώσουν ενάντια στο ΝΑΤΟ κάτω από το σύνθημα: «60 χρόνια ΝΑΤΟ είναι αρκετά» και καλούμε σε μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας και πορεία το Σάββατο 4 Απρίλη 2009 στη βρετανική βάση της Δεκέλειας. Παράλληλα καλούμε τους ακτιβιστές να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Στρασβούργο. Ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ ενώνει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους που θέλουν να ζουν αρμονικά σε ένα νησί που θα είναι κέντρο ειρηνικής συνύπαρξης για τους ίδιους αλλά και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Απαιτούμε:

  • Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ

  • Να κλείσουν οι Βάσεις

Μέχρι στιγμής στηρίζουν την καμπάνια οι οργανώσεις:
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος,
Κόμμα Νέα Κύπρος (YKP),
Εργατική Δημοκρατία,
Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών,
Πολιτιστικό Κέντρο BARAKA,
Hands Across the Divide,
Ομάδα RoofTop Theatre,
Συντεχνία Τ/Κ Δασκάλων (KTÖS),
Πολιτιστικός Όμιλος Πρωτοβουλία (Λάρνακα),
IKME (Ίδρυμα Κοινωνικοπολιτικών Μελετών),
Νεοκυπριακός Σύνδεσμος,
ΚΙΣΑ (Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό),
"Αμμόχωστος Επιστροφή",
Νεολαία ενάντια στον Εθνικισμό,
Πολιτική Κίνηση Συνασπισμού Κύπρου,
Κυπριακή Πλατφόρμα Ειρήνης

Πληροφορίες: 99625620, 99943835 ή 009 05338610908 e-mail: info@stwc-cy.org website: www.notonato.stwc-cy.org