Ανεπιθύμητος ο Νετανιάχου

Share it now!

Η επίσκεψη Νετανιάχου και οι εναγκαλισμοί με τον Αναστασιάδη είναι πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα των απλών ανθρώπων στη Κύπρο. Ο Νετανιάχου έχει βαμμένα τα χέρια του στο αίμα αθώων Παλαιστινίων και παιδιών που δολοφονεί καθημερινά στη Γάζα στη Δυτική Όχθη και στο Λίβανο.

Οι «ενεργειακές συμφωνίες» με το Ισραήλ για τις οποίες περηφανεύεται ο Αναστασιάδης σημαίνουν την νομιμοποίηση της υποκλοπής της ΑΟΖ των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας η οποία έγινε με την υπογραφή των δικών μας κυβερνήσεων.

Οι άξονας Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ δεν είναι άξονας ειρήνης και ασφάλειας όπως δηλώνει ο Αναστασιάδης, αλλά λυκοσυμμαχίες για να ενισχύσουν τη θέση τους στο γεωπολιτικό παιχνίδι και να αποκτήσουν πλεονεκτήματα απέναντι στην τούρκικη άρχουσα τάξη. Με αυτές τις ενέργειες ο Αναστασιάδης και οι πολιτικές ηγεσίες που στηρίζουν αυτές τις επιλογές βάζουν την Κύπρο για τα καλά μέσα στη πιο καυτή εμπόλεμη ζώνη του πλανήτη και καλλιεργούν την αντιπαράθεση με την άλλη πλευρά.

Οι απλοί άνθρωποι του νησιού μας δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίξουν αυτές τις λυκοσυμμαχίες, ούτε έχουν κανένα λόγο να καλοσωρίζουν τον Νετανιάχου. Το μόνο που έχουμε να του πούμε είναι ότι εμείς είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων για λευτεριά, απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ, το γκρέμισμα του τοίχους της ντροπής και να σταματήσει τον αποκλεισμό της Γάζας. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι o Αναστασιάδης ούτε που έπιασε στο στόμα του κάποια από αυτά στις συνομιλίες με τον Νετανιάχου. Ντροπή και σε αυτόν και σε όσους του κάνουν πλάτες.