Την κυνήγησαν στο θάνατο της επειδή είχε λήξη η άδεια παραμονής της!

Share it now!

Μια επιχείρηση σκούπα έγινε στις 26 του Σεπτέμβρη από την αστυνομία στην παλιά Λευκωσία. Κορυφώθηκε με την έρευνα ολόκληρης πολυκατοικίας στην οποία κατοικούν κυρίως ξένοι εργαζόμενοι. Έψαχναν για άτομα χωρίς άδειες παραμονής. Η έρευνα έφτασε στο πέμπτο όροφο όπου μπήκαν με την βία σε διαμέρισμα όπου διέμενε ζευγάρι μεταναστών για να ελέγξουν τα χαρτιά τους.

Τρομοκρατημένη η γυναίκα, επειδή είχε λήξη η άδεια παραμονής της, και από τον φόβο της απέλασης, κλειδώθηκε στο υπνοδωμάτιο και προσπάθησε να διαφύγει από το παράθυρο στο διπλανό διαμέρισμα με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος πέντε ορόφων και να κτυπήσει θανάσιμα.

Οι αστυνομικοί έμειναν στο διαμέρισμα για μισή ώρα για να επιβεβαιώσουν ότι ο συγκάτοικος της είχε άδεια παραμονής και όταν έφυγαν, οι δικοί της άρχισαν να την ψάχνουν. Την βρήκαν μετά από μια σχεδόν ώρα μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Την μετάφεραν αρχικά σε μια πρώτη ιδιωτική κλινική όπου τους έδιωξαν ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν για να την μεταφέρουν, ξανά με ιδιωτικό αυτοκίνητο, σε μια δεύτερη όπου οι γιατροί την εξέτασαν και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της κάλεσαν ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο.

Είχαν περάσει 4 ώρες από την στιγμή που την βρήκαν θανάσιμα τραυματισμένη και οι προσπάθειες των γιατρών στο χειρουργείο δεν είχαν επιτυχία.

Ένας “συνηθισμένος έλεγχος”, σύμφωνα με τον τύπο, οδήγησε στον θάνατο μια 27χρονη εργάτρια μητέρα τριών ανήλικων παιδιών. Ακόμη και αυτό όμως πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων παρά το ότι η ΚΙΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες του τραγικού αυτού περιστατικού.

Εμείς λέμε ότι αυτοί οι «συνηθισμένοι έλεγχοι» είναι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα που οδηγούν στον θάνατο και πρέπει να σταματήσουν. Είχε προηγηθεί πρίν λίγο καιρό ένα παρόμοιο περιστατικό στη λεωφ Λάρνακος στη Λευκωσία που μετανάστης έχασε και πάλι τη ζωή του επειδή έπεσε από το μπαλκόνι κατά τη διάρκεια ενός παρόμοιου έλεγχου και φυσικά κανείς δεν πλήρωσε γι αυτό το έγκλημα.

Σ.Σ.